علیقلی آغا (علی قلی آقا) یکی از در باریان و خواجهسرایان نیکوکار دوره ی صفویه بود که در زمان حیاتش، مسجد و حمام و بازار و سرا و چهار سوق زیبایی به نام خود و در محله یبید آباد اصفهان ( خیابان مسجدسید کنونی) بنا کرد. او برادر خسروآغا بود که حمام وی نیز مشهور است.
مسجد علیقلی آغا روبروی حمام علیقلی آغا و دارای صحن نسبتاً کوچک و زیبایی است و شبستان آن با کاشیکاریهایی از نوع گره کاری مزین گردیده است. کتیبه ی بر سر در مسجد خودنمایی میکند که به خط ثلث و رنگ قهوهای به خط استاد علی نقی امامی و تاریخ ۱۱۲۲ هجری قمری نوشته شده است، در این کتیبه به نام شاه سلطان حسین و علیقلی آقا اشاره شدهاست. همچنین شبستان زیبا و نفیس مسجد در شرق حیاط قرار دارد و بر کتیبه ی زیبای آن با خط نستعلیق سفید بر زمینه کاشی لاجوردی اشعاری نوشته شدهاست که مفاد این اشعار حاکی از این است که این شبستان در سال ۱۲۹۷ هجری قمری و در زمان سلطنت ناصرالدین قاجار به مسجد اضافه شده است. خطاط این کتیبه استاد عبدالجواد و کاشیکار آن، استاد محمد اسماعیل بوده است.محراب زیبا ی مسجد، در جنوب ایوان آن قرار گرفته و از سنگ مرمر و با دیوارهایی کاشیکاری معرق تزئین شده است. این بنا از مهمترین آثار تاریخی شهر اصفهان و از جاذبه های ارزشمند این شهر میباشد.
باغ ائل گلی (شاه گلی) که از تفریگاههای شلوغ شهر تبریز میباشد ،در فاصله 7 کیلومتری جنوب شرقی شهر تبریز در استان آذربایجان شرقی واقع شده است.شاه گولی اصطلاحی ترکی و در اصل به معنی «استخر شاه» میباشد که در واقع کاخی زیبا در بین استخری بزرگ همچون جزیره ای کوچک قرار گرفته است و منظره ای بسیار زیبا را در ذهن تداعی میکند. ساخت اولیه بنای این استخر را به زمان پادشاهان آق قویونلو و توسعه آن را به دوران صفویه نسبت داده و ساخت آن بعد ها به شکل استراحتگاه شاهی و زیبا به دستور قهرمان میرزا، پسر هشتم عباس میرزا، هنگام حکومت در تبریز صورت گرفت که به تعمیر اساسی این استخر 200×200 متری همت گماشت و کاخ 2 طبقه زیبایی در وسط آن بنا کرد، از وسط ساحل شرقی استخر تا محل عمارت معبری احداث نمود و در دامنه کوه بلند شرقی استخر سکوها و پلههایی عریض و مرتبی درآورد و در قسمتهای مختلف آن به فاصله معیّن جویها و آبشارهایی ایجاد کرد و تصمیم گرفت که این بنا را کاخ ییلاقی خود قرار دهد، ولی در نیمه ی کار بود که درگذشت ، فرزندان او این اتفاق را به فال بد گرفتند و عمارت متروک ماند و از آن به بعد، استخر شاه برای ذخیره کردن آب جهت آبیاری مزارع و باغهای شهر در تابستانها مورد استفاده قرار می گرفت. به هر حال این عمارت بارها و بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت تا اینکه در تاریخ 1309 به تملک شهرداری تبریز در آمده مورد بازسازی قرار گرفت و با ساخت بنایی جدید بر محل عمارت مخروب قدیمی در وسط استخر همت گماشت. مجدد در سال 1367 با زیباسازی اطراف آن با فضای سبز و با کاشت گل به زیبایی آن افزوده و با امکانات تفریحی و سرگرمی به یک مجموعه پر طرفدار و شلوغ در آمده که هر مسافری به شهر تبریز را برای یکبار هم که هست به سوی خود جذب مینماید.